петък, 3 януари 2014 г.

ЛЕЧЕНИЕ ПРИ ГРИП

Няколко прости правила за предпазване от заразяване
Мийте си ръцете преди всяко хранене
Пазете се от хора с настинка, висока температура или хрема
Избягвайте закрити места с много хора, например магазини и градския транспорт

Ако все пак настинете или хванете грип
Увеличете приеманите количества на изброените продукти 2-3 пъти
Хранете се предимно с плодове и зеленчуци, които са богат източник на витамини и ензими
Пийте повече течности
Пийте билков чай с мед и лимон
Почивайте си повече
При нужда потърсете лекарска помощ
Лечение с антибиотици
Важно е да се отбележи, че лечението с антибиотици има смисъл да се прилага само при наличие на бактериална инфекция, което означава, че антибиотиците не повлияват вирусните инфекции, каквито са настинката и грипа!

Как можем да различим настинката от грипа?

Настинка (простуда)
Настинката (простудата) е остра и неспецифична инфекция на горните дихателни пътища, която се среща най-често през зимата, преминава за около 3 до 7 дни и се характеризира с относително слаби симптоми като температура до 38С, кихане, болки в гърлото, запушен нос, хрема, суха кашлица и др.
Настинката се причинява главно от следните вируси: риновирус, коронавирус, аденовирус и респираторно-синцитиален вирус (РСВ, RSV), като последния се среща най-често при малки деца.

Грип
Грипът е въздушно-капкова инфекция, която се причинява от вирус, известен като инфлуенца. Той съществува в няколко разновидности, които непрекъснато мутират. Затова и всеки есенно-зимен сезон се характеризира със своите нови грипни вируси, които се различават от познатите на имунната ни система.
Силно заразният вирус на грипа обикновено атакува организма през лигавицата на устата, носа или очите, след контакт с болен при кашляне или кихане.
Грипът има инкубационен период от 1 до 5 дни след контакт с вирусоносител, като в голяма част от случаите инфекцията протича като леко простудно заболяване.
За грипа е характерно внезапното начало с висока температура и втрисане, обща умора и слабост, мускулни болки, главоболие, кашлица и понякога хрема и възпалено гърло.
Особено застрашени от грип са малките деца и възрастните хора с хронични или остри заболявания и понижени защитни сили.

ЛЕЧЕНИЕ ПРИ ГРИП
При възрастните сезонният грип продължава от 5 до 10 дни. Искате ли бързо да се излекувате от грип и при това ефективно? Тогава действайте още при първите признаци на заболяването. Колкото по-рано започнете лечението, толкова по-голям е шансът за избягване на усложнения. И не забравяйте, че бързото лечение на грип – е комплексен процес.
Реалностите на живота са такива, че става нерентабилно да се боледува – никой не иска да загуби работата си, да пропусне важен изпит или да се откаже от активен социален живот. Въпросът е – как бързо да се излекуваме от грип, и да не навредим на здравето си, както и да се върнем към задълженията си възможно най-скоро?

Първо – при появата на симптоми на грип оставете настрана всичко и си легнете. Ако прекарате поне един ден, когато сте с грип на крака, за бързо лечение на грип може да забравите – това само разширява и задълбочава заболяването.

Лечение на симптомите – това далеч не е всичко. Колкото по-рано започнете да приемате АНТИВИРУСНИ !!! лекарства, предписани от Вашия лекар, толкова по-висока е ефективността им в борбата с вируса. Приемането на тези лекарства може да намали продължителността на заболяването с 10 дни. Не забравяйте за симптоматично лечение – лекарства за кашлица, против болки в гърлото, хрема и средства за облекчаване на треската.

Във всички съвети как бързо да се лекува грип, се съдържа препоръката за прием на шокови дози витамин С – той се намира в цитрусови плодове, касиса, всъщност вие ги знаете.

Грипът е токсична болест, така че е много важно да се пие много и често: топла вода, чай с малини или боровинки. Не насилвайте себе си да ядете, ако нямате апетит. Напротив, вашият организъм ще бъде заета да лекува грипа, а не да усвоява храната.Може дори да погладувате.

За бързото лечение на грип също може да помогне инхалация с етерични масла, парна баня, вана за крака.

Често проветрявайте помещението – вирусът се чувства зле в помещения с добра вентилация и топлина.

Популярни грешки при желание за бързо лекуване от грип
Бързото лечение на грип не е възможно, ако продължавате да сте активни и да ходите на работа – колкото и шепи с лекарства да гълтате, вие в действителност само заглушавате признаците на заболяването. Затова организмът ви ще отговори – с повторен, още по-тежък удар – вирус или дори още по-лошо- усложнения, с които дори и за 5-10 дни със сигурност няма да се справите.
За бързо лечение на грипа антибиотиците няма да помогнат – те нямат никакъв ефект срещу вируса, но имат много странични ефекти. 

Антибиотиците трябва да се вземат, ако вирусът е причинил някакъв вид бактериална инфекция и само тогава, когато те са изписани от Вашия лекар.Например тежка и упорита кашлица,особено с температура.

Не злоупотребявайте с лекарства – количеството не означава качество. 

Достатъчни са само три вида - антивирусно, имуностимулиращо и облекчаващо симптомите!!! 

Добавете и народни средства за защита – чай от лайка, чай с мед, малини и джинджифил, цитрусови плодове, лук и чесън.

Колкото и да ви се иска бързо да се излекува от грип, не ставайте често от леглото до пълното възстановяване. Дори ако на третия или четвъртия ден симптомите на заболяването са почти изчезнали, останете у дома най-малко още два до три дни. Иначе рискувате да увеличите продължителността на заболяването.

Уви, магическа рецепта за бързо лекуване на грип не съществува – той ще продължи толкова дълго, колкото трябва. Но вие можете да се „вложите“ във възможно най-кратки срокове, ако се отнесете към заболяването много сериозно и спазвате стриктно лекарските предписания. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар