понеделник, 27 януари 2014 г.

2014 - ГОДИНАТА НА ДЪРВЕНИЯ КОН

Според китайския зодиак я посрещаме на 31 януари

        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Според легендата, когато Буда напускал Земята, поканил всички зверове и птици да го изпратят. Дошли само дванадесет, а в знак на благодарност Буда определил всяка година да преминава под знака на едно от тези животни.

Стопанин на новата 2014 година ще бъде Дървеният Кон. Астролозите имат езикова дилема дали Дървеният Кон е зелен или син, макар че години с последна цифра 4 или 5 са обвързани с елемента дърво, а той пък отговаря на зеления цвят. Затова и имаме шанса да растем и да цъфтим като дърво през 2014г.

В Китай отдавна се продават дървени изображения на Коня, талисмани за дома.

Ще посрещнем седмия знак от китайския хороскоп малко по- късно от обичайния 31ви декември – по новолуние в края на януари, тази година - това се пада 31 януари. Най- добре е да сме със семейството си, като преди това сме се погрижили да почистим добре дома си от всички ненужни вещи, да поправим течащите кранове, както и да осветим добре входа на жилището. Ако домът ни е чист, светъл, просторен и проветрен, украсен с нещо дървено и свежи цветя, можем да сме спокойни, че енергията на Коня ще навлезе свободно.

А каква е енергията на Коня?

Свободолюбива, дива, независима, силна ян енергия. Ян от своя страна се свързва с мъжкото начало, огъня, действието и жизнеността. Това прави 2014г много подходяща да започнете нов бизнес, да направите околосветско пътешествие, да инвестирате пари. Конят действа бързо, но е много интуитивен, затова доверете се на вътрешния си глас, когато взимате големите решения. Бързото решение, взето с категорична убеденост ще донесе сигурна победа. За да успеем в начинанията си през 2014г, трябва да подражаваме на Коня в неговата издържливост и целеустременост.

Конят е нетърпелив и импулсивен и в негативния смисъл, така че се предпазвайте от силното желание да харчите безразсъдно. Годишният покровител ще ви помогне много в начинанията ви само ако работите усилено и сте честни към хората. Лицемерието и лукавството не се харесват на Коня. Той „наказва“ тези, които сплетничат, интригантстват и завиждат. През 2014г. откритостта и искреността на Коня заменят потайността на стопанката на 2013г., Змията. Ако през 2013г. бяха подходящи дипломацията, планирането и мекият подход, то 2014г. ще ни предизвика да общуваме открито, независимо дали на политическата сцена или със семейството си. Настъпил е моментът да изясним взаимоотношенията си с хората край нас.

Предстои ни динамична и разнообразна година, пълна с неочаквани приключения и романтични изненади. Според китайския хороскоп годината на Коня е винаги щастлива и късметлийска. 2014г. ще е и година на крайностите и знаменателните събития, включително и в световен мащаб. Бавната енергия на змията, характеризираща 2013г. ще бъде напълно изтласкана от живата и буйна искра на Коня. Хората ще се чувстват по- енергични, по- здрави и по- самоуверени.

За да сме в синхрон с енергията на Коня, може да се заобиколим с растения в дома и в офиса си, а ако имаме градина, сега е моментът да засадим нови цветя и дръвчета. Връщането към природата е в унисон с елемента дърво, така че е препоръчително всяко излизане на открито. Цветовете са синьо, зелено, сиво, лилаво. Можем да се облечем в тези нюанси, като не забравяме, че стилът на Коня е спортен и изчистен. Кичът и натруфената декорация не са в стила на Коня, но пък дървените бижута са много подходящи. Те биха послужили и за привличане на късмета. Може да си направите амулет - конче от дърво или плат в син или сив цвят.

Качествата, които ще ни помагат през 2014г. са остър ум, непринуденост, сръчност, самоувереност, деликатност, дружелюбност. Конят си има и негативните черти и трябва да сме нащрек за появата им. Той може да е егоцентричен, прекалено самовлюбен, безразсъден. Конят понякога отрича проблемите, защото бърза да се придвижи напред.

Стъпките на Коня са силни и вдъхновени. Въпреки това, не е нужно да сте сред водачите през годината. Ако вътрешният ви глас шепти така, може и да сте също толкова успешни като следвате успелите и учите бързо от тях.

Няма коментари:

Публикуване на коментар